Over Arnoud

Wat de ruimte op Buitenplek Oost met je doet, heeft Arnoud zelf ervaren. Arnoud is in Rotterdam en Berlijn opgeleid tot beeldend kunstenaar en was jaren actief in de Haagse kunstwereld. Hij was (mede)oprichter van kunstinitiatief Billytown en werkte lange tijd in de culturele broedplaats DCR. Hij maakte schilderijen waar mensen een hoofdrol hadden.

Hij maakte een uitstap als meubelontwerper en maakte verschillende mooie meubels in opdracht. Het schilderen verdween steeds meer naar de achtergrond. Er waren andere dromen. Arnoud vertrok samen met Linda uit Den Haag. Ze kochten in Oost-Nederland een stuk grond om er voor het gezin een fijne plek te maken. Er kwam een huis en Arnoud bouwde zelf zijn werkplaats en een extra ruimte waar mensen konden overnachten: hun nieuwe plek bleek namelijk ook een bijzondere aantrekking te hebben op familie en vrienden. Mensen ervaren er ‘ruimte’. En Arnoud zelf ook steeds meer.

Want tijdens het creëren van hun plek, komt steeds vaker de vraag op hoe het zou zijn om hier te gaan schilderen. Uiteraard was dit, na al die jaren, best een proces. Zoeken naar de juiste balans tussen het gezin, het verder ontwikkelen van de plek, meubels maken in opdracht en daarbij weer gaan schilderen. Maar Linda, goede vrienden en uiteindelijk het effect van deze plek, zorgden ervoor dat Arnoud in 2022 durft te kiezen. De werkplaats wordt atelier en Arnoud legt zich weer 100% toe, op dat wat hij te doen heeft en waar hij het gelukkigst van wordt: abstracte schilderijen maken.

In Arnouds nieuwe werk staan mensen niet langer centraal. Hij werkt met lagen en gelaagdheid, waarmee hij spanning creëert. Het is een zoektocht naar balans: de juiste verhouding tussen ruis en ruimte zodat er verwondering kan ontstaan. Arnoud werkt het liefst in alle rust aan zijn werken. Hij gelooft erin dat kwaliteit, tijd kost. Dat je soms even afstand moet nemen en je echt afvraagt of een element iets toevoegt. Bewuste keuzes maken dus.